Mamak Belediyesi'nde Kan Bağışı Kampanyası

Sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği duyarlılıkla dikkat çeken Mamak Belediyesi anlamlı bir kampanyaya daha imza attı. ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır' sloganıyla hareket eden ve kan bağışını artırmayı hedefleyen Türk Kızılay'ı ile Mamak Belediyes

Belediye Haberleri 14.11.2013 11:25:24 0
Mamak Belediyesi

 

Sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği duyarlılıkla dikkat çeken Mamak Belediyesi anlamlı bir kampanyaya daha imza attı. ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganıyla hareket eden ve kan bağışını artırmayı hedefleyen Türk Kızılay’ı ile Mamak Belediyesi kan bağışı kampanyası düzenledi. Mamak Belediyesi’nin önünde kurulan kan bağışı çadırı gönüllü kan bağışçılarına ev sahipliği yaptı. Mamak Belediyesi’nin önünde kurulan kan bağışı çadırında gerçekleşen kampanyaya sağlık durumu, yaşı ve kilosu müsait olan birçok vatandaş ve belediye personeli katıldı. 18-65 yaş arasında ve 50 kilo üzerinde isteyen her vatandaş kan bağışlayabiliyor. Kan bağışının hayati bir önem taşıdığını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Temini tamamen gönüllülük esasına dayanan kan hayati öneme sahiptir. Bu manada vatandaşlarımızın verdiği destek son derece önemlidir. Unutmamak gerekiyor ki bu gün acil durumu olan hiç tanımadığımız birisinin imdadına yetişirsek, yarında hiç tanımadığımız insanlar bizim imdadımıza yetişir” dedi.

 

Kan Alımı Titiz Bir Çalışmayla Yapılıyor

Genel durumu değerlendirilen bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınıyor. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan bağışında bulunamıyor.

 

 ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA/MAMAK


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00